Zweden doet nog mee

0

Zweden heeft vanavond zijn kansen op deelname aan het wereldkampioenschap voetbal in leven gehouden. De mannen van bondscoach Lars Lagerbäck wonnen in Göteborg met 4-0 van het nietige Malta.

Zweden kwam daardoor in groep 1 op gelijke hoogte met nummer drie Portugal, nog wel op respectabele afstand van koploper Denemarken en naaste achtervolger Hongarije.

Zweden behaalde in zes wedstrijden negen punten, net als Portugal, dat ook al veel punten heeft laten liggen. Denemarken (zestien punten) en Hongarije (dertien) zijn vooralsnog echter de voornaamste kandidaten voor een WK-ticket.

Kim Källström bracht Zweden halverwege de eerste helft op voorsprong. Na rust scoorden drie spelers die bekendheid genieten in Nederland: Daniel Majstorovic (ex-FC Twente), Zlatan Ibrahimovic (ex-Ajax) en Marcus Berg van FC Groningen.