Wat is er van hen geworden? Drie wereldkampioenen die een verrassende wending gaven aan hun carrière

0

De carrière van een profvoetballer is meestal geen lang leven beschoren. Vaak is hun lichaam eind jaren dertig fysiek niet meer in staat om te tippen aan dat van jonge voetballers. Hun pensioen duurt dus langer dan hun carrière. Topsporters zijn daar wel op voorbereid en plannen hun tweede beroepsleven al jaren op voorhand. De meesten worden trainer, voetbalmanager of analist voor televisiezenders en kranten. Maar er zijn er die het voetbal definitief vaarwel zeggen en hun tweede leven over een totaal andere boeg gooien. George Weah schopte het als president, Faustino Asprilla startte zijn eigen condoomlijn en Francesco Totti ging aan het pokeren. 

De succesvolle pokercarrière van Francesco Totti
Fransesco Totti was nog de held van het WK in 2006 maar vier jaar geleden hing hij zijn voetbalschoenen definitief aan de haak bij AS Roma. Hij bleef er nog tot 2019 aan de slag als directeur en bestuurslid maar moest uiteindelijk gedwongen vertrekken. Totti heeft niet alleen een passie voor voetbal maar ook voor poker. Door de opkomst van de online poker platforms is het spel toegankelijker dan ooit. Totti is zeker niet de enige profvoetballer die graag een pokerface opzet maar wel de meest succesvolle. Hij werd zelfs het uithangbord van de pokersite PartyPoker. Hij mag dan wel een goede pokerspeler zijn, privé moest Totti vorig jaar een zware dobber verwerken toen hij zijn vader verloor aan het coronavirus. 

President van Liberia
Van Wereldvoetballer van het Jaar tot president van Liberia, dat is het indrukwekkende carrièrepad van George Weah. Weah was vooral in de jaren negentig actief op het veld van onder andere Paris Saint-Germain en AC Milan. In 1995 won hij de Ballon d’Or en de Onze d’Or. Maar zelfs op het hoogtepunt van zijn voetbalcarrière was hij politiek al heel actief, in Liberia niet zonder gevaar. Zo zag hij zijn huis in de vlammen opgaan na zijn oproep om VN-troepen te sturen naar het land. In 2002 nam hij afscheid van het voetbal om volop te kiezen voor een politieke carrière. In 2017 won hij de presidentsverkiezingen. Een jaar later zou hij als president nog eens het voetbaltruitje aantrekken voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen Nigeria. 

Condoomlijn van Faustino Asprilla
Faustino Ausprilla is bij ons niet zo bekend maar in Colombia was hij een profvoetballer met een indrukwekkend palmares. Het zit er trouwens in de familie want ook neven Carlos en Miguel zijn profvoetballer. Faustino speelde tussen 1998 en 2004 als spits en scoorde in die zes jaar 110 keer in 330 wedstrijden. In Europa speelde hij nog voor Parma FC en Newcastle United. In 2014 stortte hij zich op een heel andere markt, die van de condooms. Onder de naam ‘Tino’ laat hij in China condooms produceren in allerlei maten en smaken. Zelf raadt hij de smaak ‘Guava’ aan. Om zijn steentje bij te dragen tijdens de coronacrisis verlaagde hij vorig jaar de prijs van zijn condooms met de helft. 

Share.

Laat een reactie achter