Deze supplementen helpen je om sneller te herstellen

0

Na een intensieve training wil jij je spieren zo snel mogelijk laten herstellen. Er zijn verschillende supplementen die jou als sporter helpen om goed en snel te herstellen na inspanning. Zo zijn er onder andere vitamines, aminozuren en eiwitsupplementen die specifiek zijn samengesteld om je herstel en gezondheid optimaal te ondersteunen na het sporten of na een wedstrijd. In dit artikel leggen we meer uit over verschillende eiwitsupplementen en hoe ze helpen bij (spier)herstel. Denk daarbij een proteineshake of eiwitrepen.

Eiwit stimuleert spierherstel
Voor het behoud van sterke botten en groei van de spiermassa is het essentieel om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Wist je dat eiwitten ook bijdragen aan de instandhouding van de spiermassa? Eiwitten zorgen er daarnaast voor dat je spieren snel herstellen na intensieve inspanning. Als je veel sport is het belangrijk om te letten op je eiwit inname. Je lichaamsbehoefte is namelijk groter als je aan krachttraining of duursport doet, dan als je niet sport. Door gezond en gevarieerd te eten krijg je waarschijnlijk al veel eiwit binnen. Voorbeelden van eiwitrijke voedingsmiddelen zijn onder andere vlees, kip, vis, melkproducten, kaas, yoghurt, peulvruchten en noten. Bij intensief sporten kan het erg lastig worden om genoeg eiwitten te consumeren. Je kunt dan ook kiezen voor een eiwitreep. Supplementen bieden in dit geval de uitkomst.

Proteine shake voor herstel na het sporten
Niet iedereen krijgt genoeg eiwitten binnen uit de dagelijkse voedingsinname. Sport jij intensief? Dan kan het lastig zijn om aan de juiste hoeveelheid te komen. Door een paar dagen je voeding te tracken kun je in de gaten houden hoeveel gram eiwit jij eet. Dagelijks moet je ongeveer 2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht binnen krijgen. Met een proteine shake verhoog je gemakkelijk je eiwitinname. Een bijkomend voordeel van de proteine shake is dat deze hoogwaardige eiwitten bevatten en vetarm zijn. Drink je proteine shake bij het ontbijt, voor je training of juist erna, voor je naar bed gaat of zelfs als je niet traint en een gezonde snack wilt.

Kies overdag voor een snel opneembaar eiwit zodat je lichaam deze voedingsstoffen direct kan gebruiken: een mix van whey isolaat en whey concentraat is doorgaans een uitstekende keuze. Voor het slapen gaan is een langzaam opneembare proteine shake de beste keuze. Dit zijn de zogeheten caseïne eiwitten. Deze worden gedurende de hele nacht vrijgegeven.

Eiwitreep: makkelijk, snel en gezond
Komt het regelmatig voor dat je geen tijd hebt voor een maaltijd, dat je te weinig eiwitten binnen krijgt of dat je geen behoefte hebt aan een extra bakje kwark of een stuk vlees? Door een lekkere eiwitreep te eten krijg je eenvoudig en snel genoeg eiwitten binnen. De repen zitten bomvol hoogwaardige eiwitten, zijn erg smakelijk en je neemt ze zo mee in je sporttas. Na de training eet jij je proteïnereep zodat je jouw energielevel en eiwitgehalte snel en makkelijk aanvult. Door eiwitten te eten na het sporten ondersteun je het herstel van de spieren. De eiwitreep is dus een effectieve en gezonde snack die je helpt om meer eiwitten binnen te krijgen. Ze zijn er in allerlei smaken, van een chocolade eiwitreep tot een eiwitreep met fruit en noten, waardoor er voor ieder wat wils is.

Share.

Laat een reactie achter