Voetballen in de winter: wat heb je nodig?

0

Echte bikkels voetballen natuurlijk gewoon door in de koude winter. Maar dat je van staal bent, wil niet zeggen dat je je lichaam niet wat extra bescherming moet bieden als de omstandigheden buiten guur zijn. Daarom zetten we een aantal zaken op een rijtje die van pas komen wanneer je gaat voetballen in de winter.

Trainingspak
Met de winter voor de deur is het uitstekende moment om jezelf op een nieuw, warm trainingspak te trakteren. Er zijn tegenwoordig een hoop mooie en stijlvolle trainingspakken te krijgen waar je prima warm in kunt blijven én goede sier meer kunt maken. Denk aan hippe trainingspakken van populaire merken als Black Bananas, Malelions, Caesarss en Banlieue.

Thermisch ondershirt
Een ondershirt is eigenlijk onmisbaar wanneer je in de winter gaat voetballen. Thermisch ondergoed houdt tijdens de inspanning jouw lichaamswarmte vast én voert zweet af. Hierdoor koel je ook niet af op dode momenten en hoef je ook niet meer lange tijd warm te lopen om op temperatuur te komen. Zorg voor een goed passend, nauwsluitend model dat je voldoende bewegingsvrijheid biedt. Voetbal je meerdere keren per week, dan is het verstandig om meer exemplaren in huis te halen.

Nekwarmer
Je hals en nek zijn een kwetsbaar punt van je lichaam wanneer het koud is. Shirts en trainingspakken bieden dit gebied doorgaans niet voldoende bescherming. Toch wil je je hals en nek wel warm kunnen houden. Dit kan door een nekwarmer te gebruiken. Deze zijn gemaakt van thermisch materiaal, waardoor ook dit deel van je lichaam op een prettige temperatuur kan blijven. Vaak kun je met een nekwarmer ook nog je mond en neus bedekken als je dat wilt. Ook op de fiets komt een nekwarmer trouwens uitstekend van pas.

Voetbaltights
Waarschijnlijk ga niet trainen in je mooie, nieuwe trainingspak. Om je benen dan toch warm te houden, kun je tights gebruiken. Steeds meer voetballers gebruiken deze bij trainingen. Je draagt ze onder je voetbalbroekje. Tights zijn van thermisch materiaal gemaakt en sluiten nauw aan aan je lichaam. Hierdoor blijven ook je benen warm en heb je alle bewegingsvrijheid.

Slidingbroek of compressieshort
Ben je van plan veel slidings te gaan maken, dan kun je beter af zien van tights, omdat dan de kans bestaat dat je eindigt met een gat in je tights. Het alternatief is om wel met blote benen te trainen, maar met een slidingsbroek of compressieshort onder je voetbalbroekje. Dat geeft je een extra laagje om kwetsbare spieren zoals hamstrings en liezen te beschermen tegen de kou. Zo ben je minder vatbaar voor vervelende blessures. Zo’n broekje beschermt uiteraard ook je huid bij het maken van slidings.

Met deze artikelen en voldoende arbeid moet het zeker lukken om warm te blijven op het veld in de winter!

Share.

Laat een reactie achter