Van Persie terug op de velden

0

Robin van Persie heeft woensdag na vijf maanden afwezigheid zijn rentree gemaakt. De Oranje-international deed in de uitwedstrijd van zijn club Arsenal tegen Tottenham Hotspur de laatste 22 minuten als invaller mee.

Van Persie, die Denilson verving, kon een nederlaag niet voorkomen.Arsenal verloor de Londense derby met 2-1 en lijkt de landstitel te kunnen vergeten. Koploper Chelsea heeft, met nog vier speelronden op het programma, zes punten voorsprong.

Ook Manchester United staat er beter voor dan Arsenal. Het elftal van trainer Alex Ferguson verzamelde tot dusver twee punten meer dan de ‘Gunners’.

Van Persie liet zich gelijk gelden. Hij kwam in het veld toen Arsenal met 2-0 achterstond door doelpunten van Danny Rose (10e minuut) en Gareth Bale (47e minuut). Een van de eerste inzetten van Van Persie leverde bijna een doelpunt op. De Braziliaanse doelman Heurelho Gomes, voormalig PSV’er, redde knap.

Vijf minuten voor tijd viel de aansluitingstreffer alsnog. Nicklas Bendtner scoorde. Arsenal kreeg daarna kansen op de gelijkmaker, ook via Van Persie, maar Tottenham hield stand. De Spurs houden uitzicht op deelname aan de Champions League. De achterstand op nummer vier Manchester City is nog maar één punt.

Van Persie liep de enkelblessure half november op tijdens de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Italië. Arsenal dacht in eerste instantie dat de aanvaller zes weken uit de roulatie zou zijn, maar de blessure bleek veel ernstiger dan verwacht.

Van Persie scheurde drie van de vier enkelbanden af bij een duel met de Italiaanse verdediger Giorgio Chiellini. Manager Arsène Wenger overwoog een schadevergoeding te eisen van de KNVB, maar heeft dat vooralsnog bij gebrek aan juridische gronden niet gedaan.

Van Persie heeft nog enkele competitiewedstrijden om ritme op te doen voor hij met Oranje aan de voorbereiding op het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika begint. De oud-Feyenoorder sprak onlangs zijn voorkeur uit voor de spitspositie in het Nederlands elftal. Tegen Italië kreeg hij van bondscoach Bert van Marwijk juist de kans als spits.