Uruguay als laatste land naar WK

0

Uruguay heeft zich als laatste land geplaatst voor het WK. De tweevoudig wereldkampioen speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Costa Rica en dat was vcldoende na de uitzege van afgelopen zaterdag. De wedstrijd bleef spannend tot de slotseconden.

Costa Rica legde zich zeker niet neer bij een uitschakeling, maar was in een vooral fel duel wel de onderliggende partij in de eerste helft. Doelman Navas was zeer attent op schoten van de anoniem spelende Suarez en Forlan. Na rust redde hij nog een keer knap op een schot van Forlan. De Ajacied werd gewisseld en diens vervanger Abreu zorgde wel voor een treffer van de thuisploeg in de 70e minuut met een kopbal op aangeven van Scotti. Het Centenario-stadion ontplofte maar kraaide wel te vroeg de victorie want vier minuten later maakte Costa Rica gelijk via aanvoerder Centeno. Nog een treffer van de gasten en zij zouden ook naar Zuid Afrika gaan. Zover kwam het niet al was aanvaller Sabirio er in de 87e minuut behoorlijk dichtbij met een solo. Hij schoot naast het doel. Uruguay hield moeizaam stand maar mag zich na acht jaar weer een WK-deelnemer noemen.