Duitsland walst over Socceroos heen: 4-0

0

Duitsland is sterk aan het WK begonnen. De vice-kampioen van Europa won het openingsduel tegen Australië met 4-0 dankzij het WK-superduo Klose-Podolski, die in de eerste helft de weg vrijmaakten voor een ruime zege.

Het is alweer de zesde achtereenvolgende zege van Duitsland bij openingswedstrijd op een WK. De score was nog niet zo hoog als acht jaar geleden tegen Saoedi Arabië (8-0) maar kwam wel bijna net zo eenvoudig tot stand. Even leek Australië een verrassende tegenstander met een brutale aanval in de derde minuut. Garcia schoot op drie meter van de doellijn tegen Lahm op. Vijf minuten was Duitsland dicht bij een treffer van Klose, die weer eens in de spits mocht spelen. De Bayern-spits zag Schwarzer zijn inzet stoppen. Maar twee minuten daarna was het wel raak toen Podolski na een slimme aanval van Müller verwoestend uithaalde.

Duitsland domineerde daarna de wedstrijd en kwam geen moment meer in gevaar. Bij vlagen speelde de ploeg van Joachim Löw wervelend voetbal. Klose miste een goede kans in de 24e minuut op aangeven van de sterk spelende Özil. Twee minuten later kopte de spits wel raak, nadat Schwarzer zich verkeek op een voorzet van Lahm. Drie minuten later haalde Neill een inzet van Özil van de lijn.

Meteen na rust claimde Australië een strafschop voor een duidelijke handsbal van Mertesacker bij een kopbal van Cahill. Scheidsrechter Rodriguez zag niets in het vergrijp en daarmee ontnam hij het laatste restje spanning. Tien minuten na rust liep Cahill tegen een rode kaart op na een domme tackle op Schweinsteiger. Halverwege de tweede helft nam Duitsland definitief afstand met twee treffers. Eerst rondde de nijvere Thomas Müller een mooie aanval over Podolski af.

Hij is al de derde Müller die bij zijn WK-debuut meteen wist te scoren na zijn naamgenoten Gerd en Dieter. Alleen Hansi moest een duel wachten voor zijn eerste goal op het WK. Drie minuten later maakte de net ingevallen Cacau het vierde doelpunt op aangeven van Özil. Daarna was de koek eigenlijk wel op. Australië maakte een uitermate zwakke indruk, maar kan misschien tegen de andere ploegen nog wel punten halen.

Duitsland heeft een traditie dat het veel goals maakt in de openingswedstrijd op een WK. Maar liefst zestien in de afgelopen drie keer. Podolski en Klose waren op tijd in vorm.