Argentinië nu echt in de problemen

0

Argentinië heeft vannacht opnieuw verloren en dreigt voor het eerst sinds 1970 het WK te moeten missen. De sterrenploeg wankelt en bondscoach Maradona dreigt te worden ontslagen als gevolg van de 1-0-nederlaag bij Paraguay.

Paraguay heeft zich met deze overwinning weer geplaatst voor het WK. De victorie in Asuncion kwam tot stand door een doelpunt van Valdez in de 28e minuut. Argentinië, met Messi en Agüero in de aanval, kwam helemaal in de problemen toen Veron in de 54e minuut uit het veld werd gestuurd.

Het tweede verlies binnen een week, en de zesde in deze voorronde, heeft tot gevolg dat Argentinië wegzakte op de ranglijst. Ecuador haalde de favoriet in door de uitwedstrijd bij Bolivia met 3-1 te winnen. Edison Mendez opende vroeg in het duel de score. United-spits Valencia was meteen na rust ook succesvol. Daarmee was de winst veilig. Benitez zorgde zelfs voor 0-3, maar Bolivia redde de eer met een goal van Yecerotte.

Uruguay is ook nog in achtervolging op Argentinië en versloeg Colombia met 3-1. Luis Suarez maakte de eerste treffer. Martinez maakte nog wel gelijk, maar goals van Scotti en Eguren in het laatste kwartier zorgden voor het verschil.

Brazilië vierde de zaterdag al veilig gestelde deelname aan het WK met een nieuwe zege op Chili, dat formeel nog een paar weken moet wachten voor de promotie. Nilmar, de spits van Villarreal, onderscheidde zich in dit duel met drie treffers. Baptista scoorde het vierde doelpunt van de vijfvoudig wereldkampioen. Suazo nam beide goals van Chili voor zijn rekening.