Elia zo goed als fit

0

Eljero Elia trainde als enige van de voorlopige selectie van het Nederlands elftal dinsdag in Hoenderloo apart van de groep. ”Maar mijn enkel is perfect”, zei de aanvaller van HSV.

Enige hinder ondervindt hij nog wel van wat bijkomende pijntjes. ”Toch moet ik nu laten zien dat ik er klaar voor ben.”

Afgelopen weekeinde maakte Elia zijn rentree bij HSV, na door een operatie aan de enkel maanden langs de kant te hebben gestaan. ”Misschien heb ik een risico genomen. Het was echter nodig. Het elftal had creativiteit nodig. Dan moet je er staan.”

Tijdens zijn revalidatie had hij voortdurend contact met bondscoach Bert van Marwijk. ”Hij heeft mij voor gehouden dat ik geduld moest hebben."

"Voor het trainingskamp in Oostenrijk volgende week moet ik echter honderd procent zijn. Dat weet ik. Dat betekent dat ik nu moet bikkelen. Ik moet nu laten zien dat ik op tijd fit ben voor het WK in Zuid-Afrika.”

Ook Jeremain Lens traint deze week met het Nederlands elftal mee. Hij beschouwt dat als een mooie beloning voor een goed seizoen bij AZ. De aanvaller hoopt echter stiekem op meer. ”Natuurlijk wil ik graag mee naar het WK in Zuid-Afrika.”

Lens: ”Iedere Nederlandse voetballer wil met Oranje trainen. Dat lijkt me logisch. Mij is dat nu gelukt. Ik ben daar erg tevreden over. Maar uiteraard ga ik ook mijn best doen om hier langer te blijven. Normaal gesproken heb ik altijd erg veel zin in vakantie. Maar ik wil mijn vakantie nu dolgraag voor het WK inruilen. Met Oranje naar het WK is mooier dan iedere vakantie.”

Share.

Laat een reactie achter