Zidane verzint weer een smoes voor kopstoot

0

Zinedine Zidane weigert zijn excuses aan te bieden aan Marco Materazzi voor de kopstoot, die het einde aan zijn loopbaan betekende. Zo verklaart de Franse voetbalheld in een interview met de Spaanse krant El País.

‘Als Materazzi nu een leuke vent was geweest, dan had ik allang mijn excuses aangeboden. Maar hij is geen leuke vent, maar een kwal. Hij heeft me toen diep beledigd. Op het veld wordt er wel meer wat gezegd, maar dit keer raakte het me in mijn ziel,’ aldus Zidane, die blijft volhouden dat Materazzi iets over zijn moeder zou hebben gezegd terwijl het een publiek geheim in Italië en Frankrijk is dat de opmerking van Materazzi racistisch noch beledigend was.

 

Zijn ploeggenoten Patrick Vieira en Thierry Henry hebben al vaker aangegeven dat Zidane beter wel zijn excuses kan maken omdat de opmerking bij hen een glimlach op het gezicht toverde. ‘Iemand met teveel eigen dunk vat het als een belediging op, maar dat zou Zidane onwaardig zijn,’ meende Vieira twee jaar geleden over het incident. Vieira en Henry weigerden toen op een feest van Zidane te komen omdat hij nog altijd geen excuses had aangeboden. Ook bondscoach Domenech heeft Materazzi later gecomplimenteerd met de ‘ludieke provocatie’.

Share.

Laat een reactie achter