WK: Denemarken op de drempel

0

Denemarken kan zich morgen plaatsen voor het WK-2010. De ploeg van Morten Olsen hoeft alleen thuis te winnen van Zweden en eigenlijk kan alleen een nederlaag het team nog van de eerste plaats afhouden. De strijd om de tweede plaats is zeer spannend.

Denemarken heeft drie punten meer dan Zweden en ook nog een stevig beter doelsaldo. Daarbij spelen de Denen hun laatste groepsduel ook thuis tegen Hongarije. Dus als het morgen niet lukt, dan toch zeker woensdag. Het wordt toch een beladen duel tussen Denemarken en Zweden, want de ploeg van Zlatan Ibrahimovic heeft de punten misschien nog wel harder nodig. Die ploeg dreigt voor het eerst sinds Euro-2000 een eindtoernooi te missen. Maar bij een 3-0-zege staat de ploeg zowaar aan kop in deze groep des doods.

 

De Zweden hebben twee punten meer dan Portugal en Hongarije, die elkaar morgen in Lissabon treffen. De verliezer van dit duel lijkt uitgeschakeld. Voor Hongarije zijn de kansen op een WK-deelname erg gering na de twee thuisnederlagen in september. Mocht er morgen worden gestunt bij Portugal, dan wacht nog een duel bij Denemarken. Alleen wanneer de Denen echt zijn geplaatst, kunnen de Magyaren dromen van een WK. 

 

Tussen Zweden en Portugal kan nog een heftig duel op afstand worden uitgevochten. Stel de Zweden spelen morgen gelijk en Portugal wint morgen, dan wordt het doelsaldo doorslaggevend. Zweden speelt woensdag nog thuis tegen Albanië en Portugal tegen Malta. Portugal, dat nu nog een treffer achterligt maar bij de geschetste gang van zaken in ieder geval gelijk komt, lijkt de meeste kans te maken op de tweede plaats in deze groep.

Share.

Laat een reactie achter