Voetbalreis plannen do’s

0

Volgend jaar komt het EK er weer aan. Als voetbalfan de ultieme kans om een voetbalreis te maken. Het EK vindt plaats in maar liefst twaalf landen, je kunt er dus zelfs een voetbalroadtrip van maken. En als je niet kunt wachten tot de zomer van 2020 zijn er natuurlijk zat andere voetbalwedstrijden die je in Europa kunt bezoeken. Waar moet je aan denken bij een voetbalreis? Lees hier de tips.

Koop op tijd een ticket
Nadat je bepaald hebt welke wedstrijd(en) je wilt bijwonen, is de volgende stap het kopen van een ticket. Voor de tickets zijn verschillende prijsklassen. Hoe duurder het kaartje, des te beter de plek in het stadion. Tickets van wedstrijden in populaire voetballanden en bij grote clubs zoals in Engeland en Duitsland zijn over het algemeen duur. Koop op tijd een ticket, want sommige wedstrijden zijn snel uitverkocht. Boek ook tijdig een hotel. Met name bij grote Europese wedstrijden zitten de hotels snel vol.

Heb voldoende spaargeld
Een weekendje weg om een wedstrijd van een Europese voetbalclub bij te wonen is over het algemeen duurder dan een ‘normaal’ weekendje weg. Natuurlijk kun je het zo duur maken als je zelf wilt, maar als je naar een topclub wilt betaal je een hoge prijs. Om je wat richtlijnen te geven; voor en reguliere competitiewedstrijd van een club als Bayern München moet je al gauw op 150 euro rekenen. Wil je naar een wedstrijd van de Champions League? Dan betaal je wel minimaal 300 euro. koop je ticket op een officiële website. Zo voorkom je dat je een ongeldig ticket koopt en het stadion niet mag betreden. Bovenop de ticketkosten komen er natuurlijk nog alle kosten van vervoer, hotels en eten bij. Als je met een groep gaat, is de auto het goedkoopst. Maar ga je naar een thuiswedstrijd van FC Barcelona in het weekend, dan ben je wel erg veel tijd kwijt met de auto. Het vliegtuig is dan praktischer. Tegenwoordig betaal je voor een retourtje Barcelona niet zoveel meer, zeker als je alleen handbagage meeneemt.

Neem niet te veel mee
Neem niet te veel mee tijdens je voetbalreis. Zorg natuurlijk wel voor iets in het stadion om het team mee aan te moedigen, zoals een sjaal of een T-shirt. Als je in de winter een voetbalwedstrijd bezoekt, zorg dan voor dikke kleren. Je verkleumt al snel als je twee uur stilstaat of -zit. En vergeet niet om een reisverzekering af te sluiten. Als je een doorlopende reisverzekering hebt, is het niet nodig. Tot slot: ga genieten van je voetbalreis. Het mooiste is het natuurlijk als de club waar je fan van bent wint, maar laat je voetbalreis niet verpesten als er toch een andere uitkomst is. Geniet samen van deze bijzondere ervaring.

Share.

Laat een reactie achter