Voetbalroadtrip EK 2020: wat moet je allemaal weten voor vertrek?

0

Met het EK van 2020 op de planning, is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen. Of het Nederlands elftal is er dit keer wel bij zal zijn weten we nog niet. Maar gaan we door, dan is het voor velen de moeite om ‘onze’ jongens achterna te reizen. Helemaal aangezien we in 2018 ook geen WK hebben gehaald. Maar waar moet je nu allemaal op letten voordat je op reis gaat? Wij hebben de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet.

Naar welk land gaat de reis?
Allereerst is het van belang om op tijd te beginnen met plannen. Voor je het weet zitten de hotels namelijk al vol. Begin daarom dus op tijd met het bekijken van de mogelijkheden. Dat zijn er heel wat, aangezien het EK in maar liefst 12 landen plaatsvindt. Zorg er dus voor dat je op een rijtje hebt welke landen je wilt bezoeken, en welke wedstrijden dan plaatsvinden.

Hoe reis je?
Ook is het belangrijk dat je het vervoer goed regelt. Ga je met de auto, laat deze dan vooraf even controleren bij de garage. Je auto verzekeren met de dekking voor pechhulp in het buitenland is ook een aanrader. Mocht je ervoor kiezen om met het vliegtuig te gaan, dan is het de moeite waard om de tickets te vergelijken zodat je voor een mooie prijs heen en weer vliegt. Een andere mogelijkheid is de bus. Hierbij is het verstandig om dit met een groep te regelen. Hierdoor beleef je namelijk het supportersgevoel nog meer.

Wat neem je mee?
Verder is het belangrijk om de juiste spullen mee te nemen. Allereerst natuurlijk je ID-kaart of paspoort – zorg er ook voor dat deze niet bijna verloopt. Zonder je identiteitsbewijs is het moeilijk (en illegaal) om door Europa te reizen. Daarnaast is het aan te raden om voldoende kleding mee te nemen. Vooral met al dat supportersbier dat in de rondte kan vliegen.

Verschillen tussen landen
Omdat het EK door heel Europa georganiseerd wordt, zijn er natuurlijk grote verschillen. Niet elk land heeft deelfde regels en hetzelfde weer. Om er zeker van te zijn dat je niet in de problemen komt tijdens je reis kan het geen kwaad om vooraf even kort te checken of er nog bijzondere regels zijn in het land waar je naartoe reist. Dit kun je snel doen door even naar het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken te kijken. Hierop kun je ook tips van de ambassade over de landen bekijken. De ambassade van Italië geeft bijvoorbeeld als tip om een digitale kopie van je id-kaart mee te nemen. Dit komt namelijk erg van pas als je portemonnee gestolen wordt. Dit komt in veel grote steden van Italië voor.

Oranjecamping
Om je supportersuitje echt onvergetelijk te maken, kun je overwegen om te overnachten op een oranjecamping. De precieze plekken voor deze campings zijn nog niet bekend. Op een oranjecamping overnacht je met allemaal Nederlandsupporters, waardoor je de successen van Oranje van nog dichterbij mee zult maken.

Share.

Laat een reactie achter