Paraguay voor het eerst naar kwartfinale

0

Paraguay heeft zich voor het eerst geplaatst voor de kwartfinale van het WK. Het land uit Zuid Amerika boekte een overwinning via strafschoppen op Japan, nadat er in 120 minuten niet was gescoord. Paraguay speelt zaterdag tegen Spanje of Portugal.

Japan verloor de strafschoppenserie omdat Kumano zijn schot op de lat uiteen zag spatten. Alle andere schutters faalden niet. Topscorer Cardozo zorgde voor de beslissende strafschop. Hij was aanvankelijk buiten de ploeg gehouden, maar viel in de verlenging in voor Roque Santacruz.

De wedstrijd was niet erg verheffend en leverde weinig kansen op in de 120 minuten omdat beide ploegen weinig risico’s wilden nemen. De 0-0 was een logisch gevolg. Beide ploegen hadden in het verleden ook nooit gescoord in de tweede ronde.

De wedstrijd ging nog wel leuk van start omdat Okubo binnen twintig seconden op het doel schoot. Daarna begon een fase van aftasten, dat zeker wel een uur duurde. Matsui verraste in de 21e minuut iedereen met een afstandschot op de lat. Er waren meer kansen voor Japan, maar Honda en Endo konden doelman Villar niet verrassen. Bij Paraguay misten de spitsen Santacruz en Valdez de scherpte. In de verlenging gebeurde er weinig.

Paraguay speelt op zaterdag tegen Spanje of Portugal, die vanavond de laatste wedstrijd in de tweede ronde spelen.