Oranje klaar voor de finale

0

Het Nederlands elftal speelt vanavond in het stadion Soccer City van Johannesburg voor de derde keer in de historie de finale van het WK. Eerder gebeurde dat in 1974 en 1978. Beide keren verloor Oranje. Tegen Spanje gaat Oranje dat zien te doorbreken.

Op het WK in Zuid-Afrika speelde Nederland tot nu toe zes keer. Al die duels werden gewonnen. Bondscoach Bert van Marwijk kan voor de ontknoping beschikken over een volledig fitte selectie. Nigel de Jong en Gregory van der Wiel zijn weer beschikbaar. De twee ontbraken wegens een schorsing in de halve finale tegen Uruguay.

Oranje won tot nu van Denemarken, Japan, Kameroen, Slowakije, Brazilië en Uruguay. De verwachting is dat ongeveer zesduizend supporters vanuit Nederland naar Zuid-Afrika zijn gekomen om het elftal steunen. Ook zitten er in Soccer City enkele duizenden in Zuid-Afrika wonende Nederlanders.

Nederland speelde dit WK één keer eerder in Soccer City. Dat was de eerste wedstrijd tegen Denemarken. Oranje voetbalde verder in Durban (twee keer), Kaapstad (twee keer) en Port Elizabeth.

De Supportersclub Oranje organiseert in de zondagmiddag een feestje rond een podium naast Soccer City. In Johannesburg zelf zijn geen festiviteiten voor de fans.

Share.

Laat een reactie achter