Engeland heeft aan een goal voldoende

0

Engeland heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het WK. De ploeg van Fabio Capello won na twee gelijke spelen eindelijk een wedstrijd. Slovenië werd met 1-0 verslagen door een doelpunt van Jermaine Defoe in de 21e minuut.

Engeland speelde weer geen overtuigende wedstrijd maar pakte dus wel de overwinning. Voor Slovenië viel pas na afloop een droom in duigen, want toen scoorde Team USA een doelpunt tegen Algerije waardoor de Slovenen alsnog zijn uitgeschakeld. Een bizar van een niet onaardig toernooi voor het kleine Alpenland.

Engeland moest winnen en koos daarom terecht voor de aanval. Maar weer kwamen Rooney, Gerrard en Lampard niet echt uit de verf. Toch kwam de ploeg van Fabio Capello op voorsprong door een doelpunt van Defoe, die eindelijk in de basis startte en een voorzet van Milner afrondde met een hard schot waarop doelman Handanovic aftroefde. De goal leek bevrijdend te werken, maar het optimisme bleek een strovuur want op een goede kans voor Gerrard bleef Engeland uit de buurt van de Sloveense doel.

Meteen na rust was er een grote kans van Defoe op 2-0, maar de spits schoot de bal wild voor het doel langs. Naar gelang de wedstrijd vorderde bleken beide ploegen te verlamd om echt op een nieuwe treffer te jagen omdat ze allebei een ronde verder zouden komen. Rooney kogelde de bal tegen de paal. Een Sloveense goal zou Engeland naar huis sturen. Birsa verprutste de beste kans voor zijn ploeg. Een achteraf dure fout.