‘Elia moet in de basis’

0

Bijna de helft van de Nederlanders vind dat Eljero Elia in de basis moet beginnen tegen Japan. Dat is op te maken uit een peiling van Maurice de Hond.

De snelle buitenspeler van het Nederlands elftal maakte een goede indruk als invaller in de wedstrijd tegen Denemarken. Van de achthonderd ondervraagden vond 74 procent hem de man van de wedstrijd. Met het sterke optreden heeft hij zich bij veel Nederlanders in de basis gespeeld.

Wesley Sneijder werd door de Fifa na afloop van de wedstrijd gehuldigd als ‘man of the match’, maar de meeste Nederlanders plaatsten hem niet eens in de top drie. Na Elia vonden ze Dirk Kuyt en Mark van Bommel het beste. Sneijder komt pas op de vijfde plaats, na keeper Maarten Stekelenburg.

Robin van Persie en Rafael van der Vaart waren volgens de ondervraagden van De Hond de slechtste spelers met beiden zo’n dertig procent van de stemmen. Sneijder komt in dat overzicht na Nigel de Jong op de vierde plaats.

De 23-jarige speler kwam ruim twintig minuten voor tijd binnen de lijnen voor Van der Vaart. Met hem in de ploeg werd het spel van Oranje direct een stuk gevaarlijker.

Van der Vaart liet eerder weten zich geen zorgen te maken over zijn plek binnen het Nederlands elftal. "Ik verwacht nog veel te spelen en heb op dit moment ook geen reden daaraan te twijfelen. Elia deed het heel goed. Het is mooi als je zo’n speler in de ploeg hebt. Die brengt met zijn snelheid toch iets extra’s."

 

Share.

Laat een reactie achter