De laatste van Domenech….

0

Vandaag speelt Frankrijk normaal gesproken haar laatste wedstrijd op dit WK. En dat is dan ook meteen de laatste wedstrijd onder bondscoach Domenech, die sinds deze maand de trainer is die de leiding heeft gehad over de meeste interlands.

Domenech overtrof de populaire Michel Hidalgo. Als er geen wonderen gebeuren, waarin hij zelf nog wel denkt te geloven, neemt Domenech morgen afscheid als bondscoach van Frankrijk. Dat zal tot grote opluchting gebeuren van de hele Franse voetbalwereld, want de eigenzinnige coach heeft zich al twee jaar onmogelijk gemaakt. De apotheose van zijn avontuur is zelfs een belediging voor de hele natie.

 

‘Domenech heeft ons belachelijk gemaakt. Hij eindigt als marionet van de spelers die hem een briefje in de handen geven om voor te lezen,’ luidde gisteren het commentaar in l’Équipe. Er moet een grote schoonmaak plaats vinden in de ploeg maar ook in de top van de Franse voetbalbond, die sinds 2008 doof was voor alle kritiek op de handel en wandel rondom de nationale ploeg.

 

Frankrijk zal met de beste wil van de wereld spelen en kan het eigenlijk niet slechter doen dan op het WK-2002 toen het als titelverdediger zonder een doelpunt te maken van het toneel werd afgevoerd. Domenech hoopt nog wel op een overwinning op het gastland Zuid Afrika, maar dat lijkt zelfs al ijdele hoop. De ploeg is intern verdeeld en misschien laten enkele spelers vanochtend nog weten dat ze niet meer zullen spelen onder Domenech en met enkele ploeggenoten.

Share.

Laat een reactie achter