Blatter blij met Spanje als winnaar

0

FIFA-voorzitter Sepp Blatter toonde zich maandag ontevreden over het harde spel in de finale van het WK voetbal. De Engelse arbiter Howard Webb deelde veertien gele kaarten uit, waarvan de twee voor John Heitinga omgezet werden in rood.

,,Als het om fairplay gaat, was de finale niet wat de FIFA en ik voor ogen hadden”, aldus de preses. Vooral het Nederlandse elftal, dat negen gele kaarten incasseerde, uitte hard kritiek op de scheidsrechter. Blatter: ,,Het arbitrale trio had het moeilijk, maar ze werden ook niet echt geholpen door beide ploegen.”

Blatter bestempelde de consternatie over het optreden van Webb als de charme van het voetbal. ,,Dat is het menselijke aspect van het spel. Als het perfect was gestuurd door technologie, zou er geen discussie meer zijn”, zei de Zwitser die tijdens het toernooi zwichtte voor de druk om de mogelijkheid voor technologische hulpmiddelen te onderzoeken.

De bewindsman ontkende dat hij werd uitgefloten bij het betreden van Soccer City in Johannesburg voor de eindstrijd. ,,Het enige wat me opviel was dat er weinig vuvuzela’s waren. Ik weet het niet. Ik ben hier overal ontvangen als vriend, als Afrikaan.”

Share.

Laat een reactie achter