Bavaria-babes eindelijk vrij!

0

De aanklager bij de rechtbank in Johannesburg heeft dinsdag de rechtszaak tegen de twee ‘Bavariavrouwen’ ingetrokken.

Bavariavrouwen vrijslideshow Volgens een woordvoerder van de aanklager gebeurde dit nadat de wereldvoetbalbond FIFA en de bierbouwer een schikking hadden getroffen. Over de inhoud van de schikking wilde de woordvoerder niks zeggen.

De Nederlandse vrouwen werden beschuldigd van het ontplooien van verboden commerciële activiteiten tijdens de wedstrijd Nederland-Denemarken een week geleden.

 

Ze droegen oranje jurkjes van het biermerk. De FIFA is tegen deze sluikreclame omdat het concurrerende biermerk Budweiser officieel sponsor is.

Een woordvoerder van de openbare aanklager bevestigde dat FIFA en Bavaria een schikking hadden getroffen. ”Het is niet aan mij om bekend te maken of er geld is betaald”, benadrukte hij.

”In zulke gevallen worden bovendien ook zelden bedragen bekendgemaakt”, aldus de woordvoerder. ”Dat zou mensen op verkeerde gedachten kunnen brengen. Want laten we duidelijk zijn. Deze vrouwen hebben de wet overtreden.”

Het tweetal, dat al op borgtocht vrij was, hing een celstraf van maximaal zes maanden boven het hoofd. Ze hebben inmiddels hun paspoort terug.

De twee vrouwen poseerden na afloop met een bos rozen in de hand voor de verzamelde fotografen en cameraploegen. Zonder iets te zeggen vertrokken ze daarna met een busje.

Minister Verhagen van Buitenlandse Zaken is tevreden over de schikking die is getroffen in het reclameconflict . Dat blijkt dinsdag uit een bericht van hem op Twitter. ”Mooi zo: Bavaria-vrouwen kunnen gewoon naar huis en het conflict tussen FIFA en Bavaria is over. Precies waar we ons voor hadden ingezet.”

De Nederlandse ambassade in Pretoria (Zuid-Afrika) bemiddelde in het conflict tussen de wereldvoetbalbond FIFA en Bavaria over de vrouwen die de bierbrouwer had ingeschakeld voor een reclamecampagne. De ambassade wilde niet dat de twee Nederlandse vrouwen die waren aangeklaagd, het slachtoffer zouden worden van het conflict.

De zaak was dinsdagochtend aanvankelijk twee uur uitgesteld omdat de raadslieden nog met elkaar in gesprek waren. De aanklager in Johannesburg achtte bewezen dat de brouwer de reis- en verblijfskosten van de twee Nederlandse vrouwen heeft betaald.

Bavaria wil niks zeggen over de overeenkomst en wat het eventueel heeft betaald. Dat is onderdeel van de overeenkomst van de bierbrouwer en de FIFA, aldus het bedrijf. De bierbrouwer laat wel weten ”ontzettend blij” te zijn dat de aanklacht is ingetrokken.

Share.

Laat een reactie achter