Advocaat is in België begonnen

0

Dick Advocaat, de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels, is niet bang voor de beruchte (taal)strijd tussen Walen en Vlamingen binnen de Belgische nationale ploeg.

,,Ik doe niet aan politiek”, poneerde hij dinsdag in Brussel tijdens zijn presentatie. ,,Ik praat een klein beetje Frans. Dat doet mijn assistent Bert van Lingen ook. We nemen er wel een tweetalige assistent bij. Dat moet genoeg zijn.”

Advocaat bekende desgevraagd dat hij blij was dat hij eerder dan aanvankelijk de bedoeling was met zijn werkzaamheden als bondscoach van België kon beginnen. Door het vertrek eerder deze maand van interim-bondscoach Franky Vercauteren werd de aanstelling van de Hagenaar met drie maanden vervroegd, van 1 januari 2010 naar 1 oktober 2009. Er wachten deze herfst voor het uitgeschakelde België nog twee wedstrijden in het WK-kwalificatietoernooi.

,,Het is gezellig om weer terug te zijn”, glimlachte Advocaat. ,,Ik houd nu eenmaal van voetbal en van mijn werk. Iedere trainer is eigenwijs genoeg om te denken dat hij het beter kan doen dan zijn voorgangers. Dat gevoel heb ik nu ook.”

Share.

Laat een reactie achter