Fidget Spinner

De Fidget Spinner is een ware rage op dit moment. Je ziet alle kinderen met een “spinner” rondlopen. Het product is op de markt gebracht als gadget voor de vermindering van stress. Inmiddels is het nu dus een gadget geworden waar je leuke trucjes mee kunt doen.

Fidget Spinners

Wat is een Fidget Spinner?

Een Spinner Fidget is een kleine gadget met in het midden een kogellager. Meestal heeft de spinner een aantal uitstekende delen met daarin een verzwaring in de vorm van een gewichtje. De spinners met een ijzeren gewicht (zijn dus wat zwaarder dan de variant met een kunststof verzwaring) werken het beste en spinnen het langst. Hoe langer het ding spint hoe meer je ermee kunt doen.
De spinnen kan in het middelpunt vastgepakt worden doordat aan beide kanten van de spinner een dopje aanwezig is die je tussen je vingers kunt houden.
De doppen in het midden kunnen verwijderd worden waardoor een gat in het midden ontstaat. Hierdoor kan een pen of potlood gestoken worden (let op: zorg wel dat de pen of potloot geklemd wordt in het lager) en dan kan extra geëxperimenteerd worden met de spinner. Door de gyroscopische werking van de spinner kan het potlood of de pen met daar omheen de hard draaiende spinner, rechtop blijven staan zonder dat deze omvalt.

De Fidget Spinner als hulpmiddel

De Fidget Spinner was dus in eerste instantie ontworpen als hulpmiddel tegen stress, een zenuwtik of een verslaving waar je vanaf zou willen.
Heb je bijvoorbeeld een zenuwtik, zoals klikken met een pen, trillen met een been, nagelbijten of heb je last van stress? Pak dan de spinner en ga daarmee aan de gang. Doordat je met de Spinner bezig bent helpt dat om je stress, verslaving of zenuwtik te verminderen. Het kan zelfs helpen bij het stoppen met roken. Door het spelen met de Fidget Spinner ontstaat afleiding en leg je op iets anders de focus, namelijk de spinner en het gevoel dat het apparaatje je geeft als het ronddraait (door het gyroscopische effect ervan).

Waar kun je een goede Fidget Spinner kopen?

De spinners zijn er in alle kleuren en maten en vooral ook in vele verschillende prijzen. Wij hebben de hand kunnen leggen op een aantal goede spinners voor een scherpe prijs. We bieden ze aan via Marktplaats. Klik hier voor de directe link naar de advertentie en bestel ook zo’n leuke spinner.