Zwitsers kunnen Honduras niet verslaan

0

Zwitserland is roemloos uit het WK vetrokken. De ploeg van Hitzfeld speelde tegen Honduras 0-0 in een vreemde wedstrijd, die tot de laatste minuut echt vermakelijk was. Honduras had het meeste recht op de overwinning.

Zwitserland moest met twee goals verschil winnen om zeker te zijn van een plek in de volgende ronde. Daarmee was de ploeg gedwongen om aan te vallen, maar dat was tegen de natuur van de Zwitsers. N’Kufo miste in de eerste helft een goede kans maar hij nam de bal verkeerd aan op de borst. Frei en Derdiyok kregen kleine kansen, maar wisten die niet te benutten. In het laatste kwartier werd de wedstrijd echt leuk, omdat Honduras met snelle counters de beste kansen kreeg. Palacios, Welcome en Suazo waren een paar gevaarlijk maar raasden als blinde paarden op het doel af zonder elkaar te zien. Zodoende eindigde het duel zonder treffers en moesten beide ploeg afscheid nemen van het toernooi.