Zuid Korea gaat verder met gelijkspel

0

Zuid Korea heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het WK en speelt zaterdag tegen Uruguay. De Koreanen speelden met 2-2 gelijk tegen Nigeria en mogen zich terecht een tweede ploeg achter Argentinië noemen.

De Zuid Koreanen haalden de kwalificatie voor de poorten van de hel weg en mochten blij zijn met enkele losse flodders van Obinna in de slotfase die het doel op een haar misten. De wedstrijd kende een boeiend verloop. Chung-yong Lee kreeg in de beginfase een zeer goede kans. Maar na twaalf minuten opende Uche de score op aangeven van Odiah. Uche kogelde even later de bal tegen de paal.

Jung-soo Lee maakte vlak voor rust gelijk uit een directe vrije trap. Vier minuten na rust kwam Zuid Korea voor door een doelpunt van Chu-young Park. De spits van Monaco scoorde als eerste uit een directe vrije trap op dit toernooi. Twintig minuten voor het einde werd het echt spannend toen Yakubu een penalty benutte en de stand weer in evenwicht bracht. Hij had enkele minuten eerder voor een leeg doel gemist. Nadat Argentinië de leiding had genomen tegen Griekenland was Nigeria nog maar een goal verwijderd van de tweede ronde. Nigeria kreeg een paar grote kansen. Martins miste een enorme kans in de 80e minuut. Daarna volgden er nog een paar schoten van Obinna.

Zuid Korea overleefde de zenuwslopende slotfase en heeft zich voor de tweede keer in drie toernooien geplaatst voor de laatste zestien.