Zuid Afrika komt niet langs Irak: 0-0

0

Zuid Afrika heeft de openingswedstrijd van de Confederations Cup niet gewonnen. Het gastland kwam in Johannesburg niet verder dan 0-0 tegen een zeer stug spelend Irak. De Bafana Bafana verzuimden in de slotfase om de wedstrijd te winnen.

Het is voor de eerste keer dat een Afrikaanse ploeg op de Confederations Cup niet verloor van een Aziatische tegenstander. Zuid Afrika moest het doen zonder de grieperige vedette Steven Pienaar, die pas in de slotfase zijn opwachting maakte. Dat gebeurde net nadat Zuid Afrika de beste kans had gemist. Dat was een pijnlijk moment voor de 45.000 toeschouwers in het Coca Cola Park. Dikgacoi kopte de bal uit een mooie voorzet langs doelman Mohammed Kassid, maar op de doellijn keerde zijn ploeggenoot Parker per ongeluk de bal.

Zuid Afrika had de voorsprong wel verdiend vanwege de wilskracht, maar de ploeg van trainer Joel Santana toonde wel aan dat het al jaren geen potten kan breken in het internationale voetbal. Irak, dat al is uitgeschakeld in de Aziatische voorronde, bood vooral verdedigend tegenstand en hield zich aan de door globetrotter Bora Milutinovic bedachte tactiek. Kassid redde een paar keer op goed gerichte afstandschoten van Sibaya. 

Tien minuten voor het einde leek het toch mis te gaan voor de Aziatische kampioen, toen de net ingevallen Mashego alleen voor het doel opdook, maar keihard op de keeper schoot. Voor beide ploegen wacht er nog een herkansing tegen Nieuw Zeeland om een plaats in de halve finale af te dwingen. Daarbij spelen ze ook tegen toernooifavoriet Spanje.

Share.

Laat een reactie achter