Zuid Afrika heeft geen keuze meer

0

Vanavond moet Zuid Afrika winnen om nog kans te maken op een succesvolle deelname aan de Confederations Cup. De wedstrijd tegen Nieuw Zeeland is de laatste mogelijkheid voor bondscoach Santana om zijn ploeg aan de praat te krijgen.

Zuid Afrika – Nieuw Zeeland is een klassieker, maar dan wel in het rugby. De finale van het WK in 1995 kan elke Zuid Afrikaan zich nog als de dag van gisteren herinneren. In het voetbal gaat de vlieger niet op. Het is voor de eerste keer dat beide landen elkaar treffen op een groot toernooi. Het is voor beide ploegen ook de laatste strohalm om nog iets van het toernooi te maken.

Nieuw Zeeland moet nog bijkomen van de 5-0-nederlaag tegen Spanje. De ploeg die nog een week geleden verraste door tegen Italië brutaal de leiding te nemen en uiteindelijk met 4-3 te verliezen is nu een beetje gedemoraliseerd omdat het klassenverschil met Spanje wel erg groot was.

Zuid Afrika speelt vandaag voor zijn laatste kans om de halve finale te halen. De wedstrijd tegen Irak leverde misschien te weinig op qua resultaat, maar ook het veldspel kon de aanhang niet echt vrolijk maken. Met Steven Pienaar weer terug in de basis hoopt het gastland nu wel vroeg de leiding te nemen. Ook de ongelukkige Parker staat weer in de spits en zal dit keer er alles aan doen om de bal wel over de doellijn te krijgen.

In de andere wedstrijd, om vier uur, tussen Spanje en Irak, kan de kampioen van Europa zijn plaats in de halve finale veilig stellen, maar ook de statistische reeksen een nieuwe dimensie geven. Bij een overwinning evenaart Spanje het record van veertien gewonnen interlands op rij en komt het weer dichter bij de ongeslagen recordreeks van Brazilië. Trainer Del Bosque zal enkele andere spelers oproepen in vergelijking met de wedstrijd tegen Nieuw Zeeland. De Valencianen Carlos Marchena en Juan Mata en de Barça-speler Pique staan in de startopstelling.

Share.

Laat een reactie achter