Xavi tegen Oranje: ”Een heel zware groep”

0

Xavi speelt komende zomer met Spanje de eerste poulewedstrijd tegen Nederland. Een confrontatie tussen de twee finalisten van 2010. De Spaanse middenvelder weet dat zijn land in een zware poule is beland, met Nederland, Chili en Australië.

"Dat is het grappige aan voetbal", zegt Xavi op de site van de FIFA. "Een wedstrijd die eerst als afsluiter was, is nu de groepsopening. Dat is hoe het werkt met loten. We krijgen opnieuw Nederland en een zeer sterk ogend Chili, waar we de afgelopen jaren een paar keer tegen gespeeld hebben. En dan is er nog Australië, een ploeg die redelijk onbekend is. Op papier is het een heel zware groep, één van de zwaarste van het toernooi."

 

Xavi is dan ook nog niet bezig met een plaats in de finale. "We zijn gefocussed op het feit dat we in een zware poule zitten. Wij gaan erheen om te strijden en willen ons laten zien en de prijs verdedigen, maar we houden onze voeten op de grond. We weten hoe zwaar het is om het toernooi te beginnen, helemaal met onze tegenstanders in de groep. Het is één van de twee zwaarste poules, misschien wel de zwaarste."

Share.

Laat een reactie achter