WK2014: Fantastisch, maar veel vervuiling

0

‘Het beste WK sinds jaren!’, ‘Genieten, heerlijk WK’ en ‘Mooiste WK ooit’ zijn veelvoorkomende reacties van de afgelopen dagen. Toch blijkt uit analyses dat het WK niet zo ‘fantastisch’ is als het lijkt.

Uit een analyse van Consultancy.nl op basis van het door FIFA vrijgegeven ‘Carbon Footprint’ van het WK voetbal blijkt dat met een verwachte uitstoot van maar liefst 2,7 miljoen ton CO2 het WK tegelijkertijd ook een stuk vervuilender is dan zijn voorgangers.
In lijn met FIFA’s duurzaamheidsdoelstellingen heeft de wereldwijde voetbalbond voor de derde maal de totale CO2-voetafdruk van het WK in kaart gebracht. De sportbond keek naar onder meer directe milieueffecten als transportatie maar ook indirecte effecten als impact op de maatschappij. In het onderzoek is naar de volledige levenscyclus van de FIFA World Cup 2014 gekeken – vanaf het begin van de voorbereidingen in juli 2011, de Confederations Cup die vorig jaar gehouden werd tot aan het eigenlijke toernooi dat in twaalf Braziliaanse steden gehouden wordt.
 

 
CO2 emissions FIFA World Cups 2006 - 2014 
 
 
Share.

Laat een reactie achter