WK: Toverstaf Hiddink werkt eens niet

0

De 32 deelnemers voor het komende WK zijn bekend en eigenlijk scheelt de selectie niet erg veel van die van vier jaar geleden. Toch ontbreken er een paar mooie namen en vooral de uitschakeling van Rusland valt op.

Het ontbreken van Hiddink op het toernooi, voor het eerst sinds 1994, is zeker een gemis. De sympathieke wondercoach lijkt opeens niet meer te beschikken over zijn toverstaf waarmee hij zijn ploegen uit een netelige situatie wist te redden. De uitschakeling in de halve finale van de Champions League met Chelsea door Barcelona was al een voorbode. De uitschakeling voor het WK zal best schokkend zijn voor de Russiche plannenmakers, want opeens is het beleid van vier mooie jaren in een klap vernietigd. Het WK was het hoofddoel al het andere (hoe mooi dan ook) slechts bijzaak.

 

Het moet vooral een tegenvaller voor Vladimir Poetin zijn dat zijn land weer ontbreekt op het belangrijkste toneel. Hetzelfde geldt trouwens ook voor die andere mooie halve finalist van Euro-2008, Turkije. Ook zij zijn er weer niet bij. Opvallend is daarentegen de kwalificatie van Slovenië, dat zogenaamd uit een zwakke groep kwam maar inmiddels wel ten koste van Tsjechië, Polen en Rusland zich heeft geplaatst. In een woord: hulde voor een landje, dat nu al drie keer een eindtoernooi haalde (telkens via een barrage) en ook een keer in een beslissingsduel moest afhaken. Het is misschien een onderschat land, maar zeker geen klein voetballand waarvan Hiddink heeft verloren.

 

Of hiermee een plotseling einde is gekomen aan de trainersloopbaan van Don Guus moet nog even worden afgewacht. Een nieuwe termijn van twee jaar zit er waarschijnlijk niet in. Maar als bondscoach van Zuid Afrika kan hij misschien toch naar het komende WK.

Rick Klein Verdijk 

 

Share.

Laat een reactie achter