WK in gevaar voor Robin van Persie?

0

Coach Arsene Wenger verwacht niet dat Robin van Persie dit seizoen nog in actie komt voor Arsenal.

,,Als je erg positief bent, verwacht je hem in april terug. Maar als je dan even langer nadenkt, heb je het al snel over mei. En dan is het seizoen voorbij”, aldus Wenger dinsdag op de website van de club uit Londen.

De trainer van Arsenal benadrukt dat een speler nog niet wedstrijdfit is als hij van een blessure is hersteld. ,,Dus mij rest niets anders dan op een enorme verrassing te hopen”, zegt hij. Van Persie raakte vorige maand tijdens een oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Italië geblesseerd aan zijn enkel.

Wenger hoopte aanvankelijk dat hij zijn aanvaller zes weken moest missen. Nader onderzoek wees uit dat Van Persie drie enkelbanden had afgescheurd, waardoor hij zo’n vier tot vijf maanden niet kan voetballen. De trainer van Arsenal overwoog vervolgens een rechtszaak tegen de KNVB aan te spannen. De nationale voetbalbond zou de blessure van van Persie hebben onderschat.

Van Persie zelf hoopt dat hij aan het einde van het seizoen nog voor Arsenal in actie kan komen. Hij wil daarna met het Nederlands elftal op het WK in Zuid-Afrika schitteren.

Share.

Laat een reactie achter