WK: Europa neemt de leiding

0

Europa mag zich na dit toernooi weer het meest succesvolle werelddeel noemen in de historie van het WK. Door de zege van Oranje staat al vast dat Europa met 10-9 de leiding zal nemen tegen Zuid Amerika.

Het is voor de eerste keer sinds de Tweede Wereldoorlog dat Europa twee keer achter elkaar het WK wint en het zal ook de eerste keer zijn dat een Europees land buiten het eigen continent de mondiale titel pakt.

 

In de laatste tien WK’s (met de FIFA World Cup als hoofdprijs, vanaf 1974) heeft Oranje nu voor de derde keer de finale gehaald. Alleen Duitsland heeft het zelfs bij een uitschakeling vanavond beter gedaan, met vijf (of zes) finales. Brazilië, Argentinië en Italië speelden ieder drie finales (en wonnen er twee). En Frankrijk kwam tot twee finales.

 

Duitsland kan de beker definitief voor zich opeisen door hem voor de derde keer te winnen. Die kans bestond al in 1990 met Argentinië en in 2002 met Duitsland, maar beide keren verloren deze landen in de finale. Uiteraard won Duitsland ook één keer de Jules Rimet Beker, die in 1970 door Brazilië werd opgeëist na de derde victorie.

 

Share.

Laat een reactie achter