WK: Engeland, Spanje en Italië wachten af

0

Voor Engeland en Spanje lijkt de kwalificatie voor het WK een kwestie van tijd. Engeland kan zich woensdag plaatsen in een thuiswedstrijd tegen Kroatië en Spanje moet in de komende week België en Estland in eigen land verslaan.

Beide ploegen hebben net als Oranje nog geen punt vermorst in de voorronde en worden nu al gerekend tot de kanshebbers voor de eindzege. Het gaat in deze groepen nu vooral om de tweede plaats. Kroatië en Oekraïne zijn in de strijd voor de plaats achter Engeland. Beide onderlinge duels eindigden onbeslist en zodoende mag Kroatië de punten woensdag op Wembley niet zomaar afstaan voor een Engels feestje. Dat kan overigens meer een revanche worden voor de nederlaag in de voorronde van het EK.

Oekraïne treft Engeland op 10 oktober in Dneprpropetowsk, maar speelt ook nog tweemaal tegen Andorra om het doelsaldo even stevig op te vijzelen. Morgen is het eerste duel in Kiev.

In groep 5 is de hoop voor België allang vervlogen. Bosnië kan woensdag de tweede plaats veilig stellen met een zege op Turkije, als er morgen bij Armenië geen fouten worden gemaakt.

In groep 8 is wereldkampioen Italië ook na deze week nog niet zeker van een WK-ticket, maar met overwinningen bij Georgië en op het nog ongeslagen Bulgarije kunnen de ploeg van Lippi in het zadel helpen. Na de dramatische deelname aan de Confederations Cup moet de verouderde ploeg een frisse start maken. Ierland kan het Italië nog lastig maken, maar dan moet de ploeg van Trapattoni nog wel winnen bij Cyprus. Bulgarije kan met een inhaalrace de Ieren nog wel bijhalen, maar de ploeg speelde tot nu vijf van de zes duels gelijk.

 

 

 

Share.

Laat een reactie achter