WK: Eerste ronde is slechts aanloop

0

Telkens bij een loting van een groot toernooi wordt vooral gekeken naar de tegenstanders van de eerste ronde, maar het gaat bij zo’n loting vooral om met welke toplanden je in de rest van het toernooi te maken krijgt.

Oranje heeft als groepshoofd weinig meer te wensen over. De tegenstander uit Europa zal waarschijnlijk de tegenstander zijn die qua uitstraling het meest tot de verbeelding spreekt, maar waarschijnlijk wordt de ploeg uit pot 3 (Afrika of Zuid Amerika) de lastigste tegenstander voor de ploeg van Van Marwijk.

 

Maar het gaat vooral om wat er vervolgens gebeurt. Nederland moet hopen dat het niet in groep E komt, want die ploegen moeten tussen de eerste en tweede ronde stevig klimmen van Kaapstad naar Johannesburg. Voor de rest maakt het in het schema verder niet veel uit waar er gevoetbald wordt. De meest ideale groepen zijn C en G. 

 

Het zou handig zijn wanneer Nederland niet in de groep komt Frankrijk, maar in de groep die met de groep van Frankrijk (want dat wordt waarschijnlijk de groep des doods) wordt gekoppeld in de tweede ronde. Natuurlijk is dit allemaal vooral theorie, maar bij WK’s komt die meestal ook in de praktijk uit.

 

De grote vraag is vandaag met welk groepshoofd Frankrijk wordt ingedeeld. Toch niet weer met Italië? En wat te denken van Portugal. Toch niet weer met Engeland of Nederland? En Zuid Afrika? Beginnen tegen Nieuw Zeeland, of toch maar een echt affiche (b.v. tegen Portugal of Frankrijk).

 

Share.

Laat een reactie achter