WK-droom voorbij voor Belg Benteke

0

Christian Benteke zal komende zomer niet actief zijn op het WK. De spits van België en Aston Villa heeft op de training een nare achillespeesblessure opgelopen en zal de komende zes maanden moeten herstellen.

De 23-jarige Christian Benteke is een vaste waarde in het elftal van de Rode Duivels. In zijn 18 interlands wist de aanvaller al acht keer te scoren. De afgelopen maanden kreeg de speler van Aston Villa de voorkeur boven de andere in vorm verekerende spits van België, Romelu Lukaku.

 

Op de training van vandaag leek het WK volledig in duigen te vallen. Nader onderzoek heeft utigewezen dat zijn achillespees is gescheurd, waar normaal gesproken een revalidatieproces van zes maanden tegenover staat. Aston Villa-manager Paul Lambert zal zijn spits, die dit seizoen al tien keer scoorde, missen. "Dit is een zware slag voor Christian zelf en voor de club."

 

"Hij mist de rest van het seizoen en het WK, maar het ligt in zijn aard om hard te werken om te revalideren. Volgend seizoen zal hij sterker dan ooit voor ons terugkeren."

Share.

Laat een reactie achter