WK dreigt flop te worden

0

De organisatie van het wereldkampioenschap voetbal gaat via de supermarkt proberen de overgebleven kaartjes te verkopen. De belangstelling voor de tickets in Zuid-Afrika blijft achter bij de verwachtingen.

In een poging toch volle stadions te krijgen heeft de wereldvoetbalbond FIFA woensdag toestemming gegeven voor deze bijzondere verkoopmethode.

De kaarten zijn verkrijgbaar in supermarkten in de negen speelsteden en bij een netwerk van populaire winkels. De Zuid-Afrikanen hebben geklaagd over de huidige verkoopprocedure via internet, omdat veel mensen geen aansluiting daarop hebben of niet over een creditcard beschikken voor de betaling. Ook kunnen ze te weinig inkomen hebben om al maanden van tevoren een toegangsbewijs te kopen.

,,Op deze manier kunnen de fans toch nog op het laatste moment een kaartje kopen en kunnen ze toch nog het WK meemaken”, aldus algemeen secretaris Jerome Valcke van de FIFA.

Het organisatiecomité verwacht veel van de verkoop in de supermarkt. ,,Dit maakt het voor iedereen veel makkelijker”, zie Dany Jordan namens het comité.

Share.

Laat een reactie achter