WK: De kaarten zijn bijna geschud in CONCACAF

0

De Verenigde Staten, Mexico, Honduras en Costa Rica spelen in de komende dagen om de vraag welke van deze vier landen moet nog een barrage spelen en welke drie gaan zeker naar het WK. In de praktijk lijkt Costa Rica komt voor het overwerk in aanmerking.

Vanavond is het duel Honduras – VS de grote wedstrijd. Team USA kan zich met een gelijkspel eigenlijk wel zeker wanen deelname aan het WK. De finalist van de laatste Confederations Cup kan desnoods woensdag het werk afmaken met een thuisduel tegen Costa Rica. Kortom, Team USA krijgt nog rechtstreekse duels voor de kiezen.

Mexico is na een beangstigende malaise weer op het rechte pad en kan vandaag tegen El Salvador het WK-ticket al laten afstempelen, maar heeft nog een uitwedstrijd op Trinidad achter de hand. Het gaat dus in de praktijk om Honduras en Costa Rica, die behalve tegen Team USA in de komende dagen ook te maken krijgen met Trinidad (Costa Rica, thuis) en El Salvador (Honduras, uit). Het laatste duel was veertig jaar geleden een oorzaak voor een heuse oorlog. Costa Rica moet hopen dat Honduras nog twee steekjes laat vallen, anders wacht een dubbel duel met de nummer vijf van Zuid Amerika.

Share.

Laat een reactie achter