WK-comité op zoek naar vrijwillegers

0

De Zuid-Afrikaanse organisatie van het wereldkampioenschap voetbal (11 juni – 11 juli) begint vrijdag met het selecteren van de vrijwilligers die het evenement met hun dienstverlening tot een succes moeten maken.

,,Ze zijn onontbeerlijk. De samenstelling van deze groepen medewerkers is voor ons cruciaal”, zei verantwoordelijke man Danny Jordaan.

Er zijn in totaal 18.000 mensen nodig. Ze moeten ouder zijn dan 18 en in elk geval Engels spreken. Er zijn liefst 67.999 aanmeldingen van kandidaten binnengekomen uit 170 landen. De organisatie denkt voor het samenstellen van de eerste ploegen in Johannesburg en Nelspruit drie dagen nodig te hebben. Daarna volgen de zeven andere speelsteden. De buitenlandse gegadigden worden via internet gerecruteerd.

De vrijwilligers worden onder meer ingezet voor de ontvangst en begeleiding van de media, het verzorgen van de accreditaties, de administratie en op het gebied van de logistiek. Tijdens het toernooi om de Confederatie Cup in 2009 moest een legertje van ruim 4000 hulpkrachten worden geformeerd. De belangstelling voor deze generale repetitie van het WK was het tienvoudige.

Share.

Laat een reactie achter