WK: Alles draait om Rusland – Duitsland

0

De grote kraker van dit WK-weekeinde is hoe dan ook het duel tussen Rusland en Duitsland. De Russen moeten het dit keer echt op eigen kracht doen en kunnen niet terugvallen op de geluksfactor die de ploeg van Hiddink twee jaar geleden naar het EK bracht.

Toen verloor Rusland, men zou de klucht bijna alweer zijn vergeten, met 3-2 bij Israël maar was een moeizame zege bij Andorra toch voldoende omdat Engeland zichzelf in de voet schoot tegen Kroatië. McClaren hield Hiddink in het zadel, anders zou de wereldburger met pek en veren uit Moskou zijn verjaagd.

Toen kon Hiddink nog terugvallen op het feit dat zijn ploeg in een opbouwfase zat. Nu is het menens, want dit duel moet het doel verwezenlijken waarvoor Hiddink in de afgelopen jaren heeft gewerkt. Dat weet Don Guus zelf maar al te goed. Maar met Duitsland als tegenstander heeft hij de lat ook wel erg hoog gelegd zonder voor die verantwoordelijkheid weg te willen lopen. Hulde daarvoor. Het wordt dus alles of (bijna) niets.

Wanneer Duitsland wint in Moskou is die ploeg ook meteen geplaatst. Wanneer Rusland met 1-0 of twee goals verschil wint, heeft de ploeg van Hiddink aan een gelijkspel bij Azerbeidzjan voldoende. Bij elke andere overwinning moet Rusland ook in Bakoe winnen. Duitsland heeft nu een punt meer en een beter doelsaldo, daarbij speelt de ploeg woensdag nog thuis tegen Finland. Alleen Litmanen kan dan nog voor een nieuwe Houdini-act van Hiddink zorgen.

Share.

Laat een reactie achter