WK: 28 landen halen spelers uit Engeland

0

Drie landen komen naar het WK met een selectie die volledig uit de eigen competitie is gerecruteerd. Dit geldt voor Engeland, Duitsland en Italië. Nigeria is het enige land dat geen speler uit de eigen competitie in de selectie heeft opgenomen.

Behalve Duitsland en Italië zijn Uruguay en Noord Korea de enige twee landen die geen enkele speler die in Engeland zijn brood verdiend heeft opgeroepen. Het is een van de grappige wetenswaardigheden die kunnen worden opgemaakt uit een studie van alle selecties.

 

De geselecteerde spelers verdienen hun brood in 39 verschillende landen. In totaal zijn er 117 ‘Engelse’ profs opgeroepen voor het WK. Afgezien van groep C, waarin Engeland zelf speelt, is groep D de meest ‘Engelse’ groep, met vijftien spelers, waarvan zeven Nigerianen. Overigens is Team USA de ploeg met de meeste Engelse profs (8). Nigeria, Australië en Frankrijk leveren er 7. Er zijn 24 Engelse clubs, die tenminste een speler leveren aan een vreemde natie. Dat is er een meer dan het Italiaanse clubs en twee meer dan het aantal Duitse clubs.

 

 

 

Andere minderheidsgroepen in nationale ploegen zijn de ‘Italianen’ in de Braziliaanse ploeg (8), de ‘Fransen’ in de Algerijnse ploeg en de ‘Duitsers’ in de Zwitserse ploeg (allebei 7). Slowakije, Uruguay en Chili hebben op dit WK het record van het aantal competities waaruit de spelers werden geselecteerd: allebei 13.

 

Op een speciale ranglijst van de best vertegenwoordigde landen op het WK scoort Nederland opmerkelijk goed. Maar liefst 33 spelers staan bij een Nederlandse club onder contract. Daarmee komt ons land op een mooie zesde plaats.

 

Een van de 736 spelers, die op het WK uitkomen, had in de afgelopen maanden geen contract bij een club. Het betreft Simon Elliott van Nieuw Zeeland. Dat hoeft geen ongunstig gegeven te zijn, want Tarantini had in 1978 geen club en hetzelfde gold acht jaar later voor zijn landgenoot Brown. Beide spelers werden uiteindelijk wereldkampioen. Het is wel erg opportunistisch om op basis van dit feit Nieuw Zeeland tot een titelfavoriet te bombarderen.

 

 

 

 

 

 

(bron: Giorgio Press Ltd.)

 

Share.

Laat een reactie achter