”WK 2022 niet in de zomer”

0

Het WK van 2022, met als gastland Qatar, zal niet in de zomermaanden plaatsvinden. Dat heeft FIFA-secretaris Jérôme Valcke woensdag laten weten tijdens een interview bij Radio France.

In 2010 kreeg Qatar het wereldkampioenschap voetbal van 2022 toegewezen, waarna direct een storm van kritiek ontstond. In de zomermaanden kan de temperatuur in het Arabische emiraat namelijk oplopen tot zo’n 50 graden. "Het WK in Qatar zal daarom niet in juni-juli plaatsvinden", aldus Valcke.

 

"Ik denk dat het zal worden gehouden tussen 15 november 2022 en 15 januari 2023. De weersomstandigheden zijn dan het beste te vergelijken met zomerse temperaturen in Europa, namelijk gemiddeld 25 graden."

 

De reden dat het WK wordt verplaatst naar het eind en niet naar het begin van het jaar, is omdat in de winter van 2022 ook al de Olympische Winterspelen worden gehouden. Ook is op 1 februari 2022 de Super Bowl in Amerika, waarvoor al contracten zijn afgesloten. De bonden van deze toernooien willen elkaar niet in de weg zitten. 

Share.

Laat een reactie achter