Wereldgoal Villa brengt Spanje weer aan top

0

Spanje gaat als groepswinnaar naar de tweede ronde en ontloopt Brazilië en Nederland op weg naar de finale. Spanje won de laatste wedstrijd met 2-1 van Chili, dat als tweede ploeg toch een ronde verder komt en nu Brazilië treft.

Spanje moest winnen om in het toernooi te blijven. De ploeg van Del Bosque kende een moeilijke start en ontsnapte twee keer aan een vroege goal van Chili. Na een prachtige combinatie stelde Beauséjour Mark Gonzalez in staat om te scoren. De spits van CSKA Moskou schoot de bal over het doel. Na een kwartier hielp scheidsrechter Rodriguez Spanje een beetje op weg met drie gele kaarten voor Chilenen (Medel, Ponce en Estrada).

 

De wedstrijd werd open gebroken door een merkwaardige fout van doelman Claudio Bravo, die een doorgebroken Torres aftroefde maar de bal slecht wegwerkte en Villa de kans gaf om vanaf veertig meter te scoren. De ex-spits van Valencia maakte zijn derde doelpunt en zijn tiende op een groot toernooi. Een kwartier later zorgde Iniesta op aangeven van Villa na een snelle aanval voor 2-0. Bij de voorbereiding op de treffer liep Estrada op de hak van Torres en daardoor werd hij met een tweede gele kaart van het veld gestuurd.

 

Daarmee was het pleit beslecht. Spanje en Chili speelden na rust op een salonresultaat. Chili zette eerst aan en kwam op 2-1 door een doelpunt van invaller Rodrigo Millar. Daarmee werd Zwitserland virtueel op een achterstand van twee goals gezet. Beide ploegen speelden vooral op dit resultaat en vielen elkaar niet meer echt aan.

 

Chili is de eerste Zuid Amerikaanse ploeg die een duel heeft verloren op dit toernooi, maar ook de vijfde ploeg uit dit werelddeel die verder komen (een mooi record). Spanje eindigt ondanks de nederlaag op de eerste dag tegen Zwitserland toch bovenaan en ontloopt tot aan de finale Brazilië en Nederland.

Share.

Laat een reactie achter