Wenger heeft geen goed woord over voor KNVB

0

Arsène Wenger heeft felle kritiek geuit op de KNVB naar aanleiding van de blessure van zijn steraanvaller Robin van Persie. Volgens de coach van Arsenal heeft de voetbalbond de enkelkwetsuur onderschat.

Van Persie hoorde zaterdag dat hij geopereerd moet worden en vier tot vijf maanden uitgeschakeld is. Hij liep de blessure op in het oefenduel tussen Italië en Nederland.

Het slechte nieuws kwam als een verrassing omdat eerder was gezegd dat Van Persie binnen zes weken weer zou kunnen voetballen. Volgens Wenger heeft de KNVB de blessure gebagatelliseerd.

 

”We zijn er nu achter dat het veel ernstiger is dan ze (KNVB) ons verteld hebben. Als een speler bij zijn land geblesseerd raakt zou hij meteen moeten worden teruggestuurd naar zijn club om daar door de eigen artsen te worden onderzocht, niet door die van de bond”, liet hij in diverse Engelse media optekenen.

”Landen nemen gewoon je speler mee voor een vriendschappelijk duel en geven hem daarna terug en zeggen: Zoek het maar uit. Dit gebeurt in geen enkele andere sport. Het is belachelijk en respectloos.”

Bij Van Persie, topscorer van de Gunners met zeven doelpunten, bleken bij nader onderzoek drie van de vier enkelbanden afgescheurd. De Rotterdammer viel twee weken geleden tijdens de oefeninterland met Italië al na tien minuten uit, na een duel met de voorstopper Giorgio Chiellini.

Share.

Laat een reactie achter