Wenger haalt ook uit naar Franse bond

0

Arsene Wenger is niet alleen teleurgesteld in de KNVB naar aanleiding van de blessure van Robin van Persie. De manager van Arsenal is vooral boos op de Franse bond omdat Abou Diaby ondanks een blessure bij de Franse ploeg moest blijven.

‘De clubs moeten kunnen vertrouwen op de goede trouw van de bondscoach. Bij Domenech heb ik echt mijn twijfels. Diaby moest ondanks een blessure bij de selectie blijven omdat hij anders een andere speler moest oproepen en daar had meneer geen zin in. In feite is mijn speler gegijzeld door de Franse bondscoach,’ laat Wenger vandaag weten op Arsenal-TV. Met de ‘andere speler’ doelt Wenger zonder hem te noemen op Patrick Vieira die door Domenech is gepasseerd voor de interlands tegen Ierland.

 

Wenger wil het er niet bij laten zitten. ‘Waarom mag een bond bepalen of een speler moet blijven bij de nationale ploeg en niet zijn werkgever? Omdat hij zich moest forceren is hij nu nog altijd niet fit en we zijn al veertien dagen verder. Het is echt onbegrijpelijk, dat deze situatie in het moderne voetbal voortduurt. Arsenal gaat deze zaak voorleggen aan de FIFA, want op deze manier verliezen we onze spelers zonder onze schuld.’

 

Share.

Laat een reactie achter