Vorm onder de lat bij Oranje

0

Het Nederlands voetbalefltal speelt vandaag in Glasgow zonder Maarten Stekelenburg tegen Schotland. De doelman van Ajax is onvoldoende hersteld van de blessure aan zijn vinger. ”Een tegenvaller”, zei bondscoach Bert van Marwijk dinsdag na de laatste

De definitieve beslissing neemt Van Marwijk overigens pas kort voor de wedstrijd. De twee overige keepers, Michel Vorm en Piet Velthuizen, hebben weinig internationale ervaring. ”Daarom wacht ik tot het laatste moment”, aldus de bondscoach. Maar: ”De kans dat Maarten speelt is heel klein.”

Andre Ooijer en Wesley Sneijder zijn wel weer beschikbaar. Ooijer ontbrak afgelopen zaterdag tegen Japan, Sneijder viel in het oefenduel (3-0) geblesseerd uit. ”Ze zijn fit”, verklaarde Van Marwijk. Of ze ook spelen liet hij in het midden.

Oranje speelt in Glasgow zijn achtste en laatste kwalificatieduel. De eerste zeven werden gewonnen. Het elftal is al geplaatst voor de eindronde.

Van Marwijk: ”Desondanks willen we hier goed spelen. Afgelopen zaterdag tegen Japan was het minder. Ik verwacht dat we hier ons normale niveau weer oppikken.”

Waarschijnlijk staat Michel Vorm in het doel in Glasgow. Hij stond afgelopen zaterdag tegen Japan ook in de basis. Halverwege werd de Utrechtse keeper vervangen door Piet Velthuizen, van Vitesse.

Van Marwijk wilde daarover geen uitsluitsel geven. Hij gaf wel aan groot belang te hechten aan een zege, mede omdat Oranje dan wellicht straks bij de loting voor de wereldtitelstrijd in Zuid-Afrika groepshoofd is.

Dat zou in de eerste ronde kunnen leiden tot mindere tegenstanders. Zekerheid daarover bestaat niet. De FIFA liet dinsdag weten daarover pas in oktober uitsluitsel te geven.

Voor Van Marwijk zijn er echter meer redenen om in Glasgow voluit te gaan. ”We hebben ook onze verantwoordelijkheid ten opzichte van de andere landen. Voor Noorwegen en Macedonië staat er ook nog veel op het spel. Wij moeten het duel hier daarom gewoon heel serieus nemen.”

Share.

Laat een reactie achter