Voorzitter FA brengt Engeland in verlegenheid

0

David Triesman heeft de Engelse kandidatuur voor de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal in 2018 een slechte dienst bewezen.

De voorzitter van de Engelse voetbalbond FA heeft het land ernstig in verlegenheid gebracht met opmerkingen dat Spanje en Rusland pogingen zouden ondernemen om scheidsrechters op het komende WK in Zuid-Afrika om te kopen. Triesman is onmiddellijk opgestapt.

De Engelse krant Mail on Sunday publiceerde delen van een in het geheim opgenomen gesprek van Triesman met een voormalige ondergeschikte. Daarin zou Triesman hebben gezegd dat Rusland Spanje wil helpen bij het omkopen van scheidsrechters als de Spanjaarden zouden afzien van de WK-kandidatuur voor 2018.

Engeland, Spanje in combinatie met Portugal, en Rusland zijn concurrenten van Nederland en België, de Verenigde Staten en Australië in de strijd om het binnenhalen van het mondiale voetbaltoernooi in 2018.

De Engelse voetbalbond wilde niet reageren op de beschuldigingen van de Mail on Sunday. Volgens de krant stapte de voetbalbond vergeefs naar de rechtbank om publicatie van het verhaal tegen te gaan. Volgens een niet nader genoemde vertegenwoordiger van de Engelse bidcommissie zijn er verontschuldigingen uitgegaan naar Spanje, Rusland en wereldvoetbalbond FIFA. Triesman nam ontslag als voorzitter van het Engelse bidcomité, maar wil wel aanblijven als FA-voorzitter.

Het incident speelt in elk geval in de kaart van België en Nederland die samen het WK 2018 willen organiseren.

Share.

Laat een reactie achter