Vooruitblik op het nieuwe seizoen in de PL

0

De Copa America en het EK zijn net geïndigd en alle spelers zijn nu lekker aan het genieten van hun welverdiende vakantie. Dat geeft ons mooi de tijd om alvast vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen van de Premier League in Engeland.

Door het gigantische contract van de televisierechten met Sky en BT sport zijn de budgetten enorm in Engeland. In drie seizoenen mogen de clubs 7 miljard euro verdelen aan alleen al de TV rechten voor de competitie. Daar komen nog eens rechten bij van de buitenlandse wedstrijden. De landskampioen kan dit jaar 210 miljoen Euro bijschrijven op de bankrekening. De nummer laatst mag zich alsnog verheugen op 133 miljoen Euro.

 

Transfers

Er zijn al een aantal prachtige transfers beklonken op dit moment. Zo is Zlatan Ibrahimovic aangetrokken door Manchester United, Ilkay Gündogan verkast van Borussia Dortmund naar Manchester City en natuurlijk onze Nederlander Vincent Janssen naar Tottenham Hotspur! De verwachting is dat er nog veel meer transfers worden gemaakt de komende twee maanden. 

 

Ook qua coaches is er op dit moment al een hoop veranderd. Louis van Gaal is vertrokken bij Manchester United en wordt opgevolgd door zijn leerling, Jose Mourinho. Bij de andere club uit Manchester, Manchester City is de coach ook vervangen. Manuel Pellegrini heeft het veld geruimd voor de succescoach Joseph ‘Pep’ Guardiola. Hij verruilt Bayern München voor City om zijn droom waar te maken om in Engeland aan de slag te gaan als coach. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Door het belabberde seizoen van Chelsea heeft coach Mourinho vroegtijdig afscheid genomen van de club. Guus Hiddink heeft het rest van het seizoen gediend als tussenpaus. Het stokje wordt nu van hem overgenomen door Antonio Conte. Als laatste is er natuurlijk ook nog onze eigen Ronald Koeman. Hij verruilde Southampton voor Everton.

 

Voorspelling

De concurrentie in Engeland is enorm. Er is geen club die er bovenuit springt dus het altijd lastig om een goede voorspelling te maken. De verwachting van de experts is dat de titelstrijd zal gaan tussen Manchester City en Tottenham Hotspur. Natuurlijk zijn de ogen ook gericht op Leicester City, de kampioen van vorig jaar. Wil jij een goedkoop rode duivels voetbalshirt kopen? Kijk dan eens op Voetbalshirtskoning.be. Daar koop je prachtige replica voetbalshirts.

 

Wat is jouw favoriete voetbalclub?

Share.

Laat een reactie achter