Verwachte opstelling Oranje

0

Bert van Marwijk zal zijn opstelling niet van tevoren bekend maken, zoals hij ook nooit eerder gedaan heeft. De verwachte opstelling leest u hier.

Doordat Stekelenburg en Vorm er niet bij zijn, zal de coach moeten kiezen tussen de jonge generatie of toch een wat meer ervaren keeper: De keuze zal waarschijnlijk op Tim Krul vallen, de keeper van Newcastle United.

 

In de verdediging zijn er weinig afmeldingen, dus lijkt het erop dat Bert van Marwijk met zijn standaard-vier achterin zal gaan spelen: Gregory van der Wiel, John Heitinga, Joris Mathijsen en Erik Pieters. Ondanks dat het een oefenduel is, wil de bondscoach het serieus aanpakken.

 

Op het middenveld zitten de meeste problemen. Door afwezigheid van Mark van Bommel, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart zijn er behoorlijk wat plekken die opgevuld meoten worden. Hierdoor moet van Marwijk een ander systeem benaderen dan voorheen. Met Ibrahim Afellay kan hij een aanvallend middenveld maken, terwijl met spelers als Stijn Schaars en Hedwieges Maduro hij wat meer controlerend kan gaan spelen.

 

In de spitspositie zullen we waarschijnlijk Klaas Jan Huntelaar te zien krijgen. Arjen Robben zal op de linkerflank gaan voetballen om ervoor te zorgen dat de snelle backs van Brazilië niet teveel mee opkomen. Op de rechterflank zal Dirk Kuyt spelen, om dan het lijstje compleet te maken met Robin van Persie achter de spits. 

 

Natuurlijk zal Brazilië de wedstrijd niet als een gewoon oefenpartijtje beschouwen. de ploeg uit Zuid-Amerika verloor van oranje in de kwartfinale na op voorsprong te hebben gestaan. De ploeg snakt naar een revenche en daar kunnen Van Marwijk en zijn mannen zich voor gaan opmaken.

 

Door: Floris Gouw – VoetbalOnline

Share.

Laat een reactie achter