Véron weer de beste van Zuid-Amerika

0

Voor het tweede jaar op rij mag Juan Sebastián Verón zich de beste voetballer in Zuid-Amerika noemen. De 34-jarige Argentijn kreeg bij de verkiezing die werd georganiseerd door de gezaghebbende Uruguayaanse krant El Pais een ruime meerderheid van de stemm

Voormalig PSV’er Edison Méndez eindigde op gepaste afstand als tweede. Verón won in 2009 met Estudiantes de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League. Op het wereldkampioenschap voor clubteams moest de middenvelder met zijn ploeg in de finale buigen voor FC Barcelona. Verón, die eerder in Europa actief was voor onder meer Manchester United, had de voorkeur van 109 stemgerechtigde journalisten.

Méndez kreeg net als de Chileen Humberto Suazo 64 stemmen en werd daarmee tweede. De middenvelder uit Ecuador verruilde in de zomer PSV voor LDU Quito, een club uit zijn vaderland. Voor de verkiezing van El Pais komen overigens alleen de voetballers in aanmerking die in Zuid-Amerika spelen. Spelers als Lionel Messi (FC Barcelona) en Kaká (Real Madrid) dingen daarom niet mee naar de eretitel.

Share.

Laat een reactie achter