Vermoedelijke opstelling Oranje

0

Glenn Loovens mist zaterdag zo goed als zeker de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Australië. De verdediger heeft last van een kuitblessure en sloeg vrijdag de laatste training voor de oefeninterland in Sydney over.

,,Hij gaat het denk ik niet halen”, stelde bondscoach Bert van Marwijk. Dirk Kuijt en Wesley Sneijder sloten wel aan bij de groepstraining. Kuijt is nagenoeg hersteld van een enkelblessure. Sneijder was vrijdag naar eigen zeggen nog wel grieperig. ,,Maar ik hoop dat het zaterdag beter gaat. Ik wil liever niet 44 uur vliegen om ziek op bed te liggen”, zei de middenvelder van Internazionale.

Van Marwijk reisde zonder zes basisspelers naar Sydney. Robin van Persie, André Ooijer, Gregory van der Wiel, Mark van Bommel, Nigel de Jong en Arjen Robben waren net als Ibrahim Afellay niet beschikbaar. Van Marwijk moet onder meer nog bepalen of hij Orlando Engelaar of Stijn Schaars samen met Demy de Zeeuw centraal op het middenveld laat voetballen. Van der Vaart begint waarschijnlijk als Sneijder niet op tijd fit is.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Stekelenburg: Boulahrouz, Heitinga, Mathijsen en Van Bronckhorst; De Zeeuw en Engelaar; Kuijt, Sneijder en Elia; Huntelaar.

 

Share.

Laat een reactie achter