Verhaegh op plaats van Janmaat in bij Oranje

0

Het Nederlands elftal staat aan de vooravond van de achtste finale tegen Mexico op het WK in Brazilië. Een opvallende wijziging in de opstelling is de rechtsbackpositie, waar Paul Verhaegh de plek inneemt van Daryl Janmaat.

Dit blijkt uit de besloten training van Oranje afgelopen vrijdag in Fortaleza. De speler van FC Augsburg kreeg tijdens de oefenpartij een hesje uitgedeeld, waarmee hij behoorde tot de beoogde elf basisspelers van zondag.

 

Louis van Gaal lijkt de voorkeur te willen geven aan Verhaegh met het oog op de opbouw vanuit de verdediging. De afgelopen drie wedstrijden wees uit dat Oranje moeite heeft met het opcbouwen van achteruit. Het inbrengen van Verhaegh voor Janmaat lijkt hierdoor een logische keuze. 

 

Ook Robin van Persie keert terug in het elftal van bondscoach Louis van Gaal. De schorsing van de 30-jarige aanvoerder zit erop. Daardoor verhuist Jeremain Lens, die in de laatste groepswedstrijd tegen Chili (2-0) speelde, naar de bank.

 

Op het middenveld krijgt Georginio Wijnaldum waarschijnlijk de voorkeur boven Jonathan de Guzman en Dirk Kuyt vervangt zo goed als zeker de herstellende Bruno Martins Indi en start dan als linksback. 

Share.

Laat een reactie achter